Cart 0

Kasperin tarina

Janne Kasperi Suhonen, Founder of KASPERI.

Janne Kasperi Suhonen, Founder of KASPERI.

 

”KASPERI syntyi tarpeesta tehdä laadukkaita, toimivia, kestäviä sekä tyylikkäitä tuotteita jokapäiväiseen käyttöön.”

KASPERI:n perustaja ja pääsuunnittelija Janne Kasperi Suhonen pettyi tuolloin markkinoilla olevien laukkujen laatuun. Pyöräilevänä freelance -valokuvaajana Janne ajoi jatkuvasti ympäri kaupunkia kantaen raskaita valokuvaustarvikkeita. Tässä käytössä erään laadukkaan valmistajan pyöräilyyn suunnitellut laukut kestivät vain puolitoista vuotta kerrallaan, vaikka tuotteiden takuu oli viisi vuotta.

Ensimmäisen Kasperin tarkoitus oli ratkaista tämä ongelma. Tarkoitus oli kehittää laukku, joka suoriutuisi jokapäiväisistä tehtävistä tyylillä ja kestäisi asianmukaisella hoidolla jopa vuosikymmeniä. Vuoden kehitystyön, kymmenen prototyypin ja kovan testauksen tulos oli KASPERI Shoulder Bag.

Kun Jannen ystävät ja tuttavat näkivät laukun, he pyysivät voisiko Janne tehdä heillekin samanlaisen. Tästä KASPERI:n tarina alkoi laajentua.

KASPERI:n tuotteet ovat kehittyneet vuosien varrella oikeiden tarpeiden kautta valikoimaksi monikäyttöisiä yleislaukkuja ja -reppuja. Ensimmäiset laukut olivat olkalaukkuja pyöräilykäyttöön, seuraavaksi kehitimme kahvallisen version, joka toimi paremmin päivittäisessä työkäytössä. Pian ihmiset alkoivat kysyä laukkuja erikoiskäyttöön: Kameralaukku, DJ-laukku ja Brompton-laukku... Parhaat opit ja ominaisuudet on tuotu uusiin malleihin ja näin on syntynyt valikoima erittäin monikäyttöisiä laukkuja ja reppuja.

KASPERI-brändin kulmakiviä ovat käytännönläheinen suunnittelu, ensiluokkainen käsityö sekä laadukkaat materiaalit. Pohjoismainen muotoilu tekee tuotteistamme esteettisiä käyttöesineitä, valmistus ja materiaalit takaavat, että asiakkaat voivat nauttia näistä tuotteista pitkään ja jopa antaa ne eteenpäin seuraaville sukupolville.

KASPERI on paikallinen toimija, jolla on maailmanlaajuiset markkinat. Käytämme tuotteissamme Eurooppalaisia materiaaleja ja Suomalaista ammattitaitoa, jotta voimme taata tuotteidemme laadun ja etiikan.

 

Design & testaus

 

KASPERI-designia ohjaa pohjoismaisen muotoilun käytännöllisyyden ja selkeyden ihanteet.

Kaikki yksityiskohdat on mietitty huolellisesti, jotta niillä olisi paikkansa jokapäiväisessä käytössä. Uskomme, että hyvään lopputulokseen päästään selkeän muotoilun kautta, harkitulla ominaisuuksien ja tarkoituksenmukaisuuden tasapainolla.

Ominaisuuksien tulee olla sekä tarkoituksenmukaisia että yleishyödyllisiä, jotta ne muotoillaan KASPERIiin mukaan. Erityislaukkujenkin tulee olla monikäyttöisiä. Tavoitteena on, että KASPERIlla olisi laukku paikallaan monessa tilanteessa.

Tuotteissamme toiminnallisuus ja esteettisyys tukevat toisiaan. KASPERIn muotoilu tavoittelee modernia funktionaalista ilmettä, kuitenkin kunnioittaen perinteistä ajatonta tunnelmaa, mikä tukee tuotteiden pitkää ikää.

Muotoilumme yksi päätavoitteista on tuotteiden pitkäikäisyys.

Materiaalit valitaan niin, että ne kestävät ja rasitukselle altteimmissa kohdissa käytetään vahvennettuja materiaaleja ja rakenteita.

Ylimääräiset sekä tarpeettomat osat ja ominaisuudet karsitaan.

KASPERIn erikoisuus on, että tuotteet on tehty korjattaviksi. Korjattavuus tarkoittaa meille sitä, että tuotteen voi korjata kerta toisensa jälkeen, ilman, että tuotteen kestävyys tai ilme kärsisi. Vahvat ja kestävät materiaalit takaavat, että tuote kannattaa myös korjata. Taitava suutari korjaa KASPERIn ompeleet ilman erikoislaitteita tai materiaaleja.

Hyvä esimerkki kestävästä suunnittelusta on laukkujen vuori. Olemme jättäneet sen pois, koska se yleensä hajoaa ensimmäisenä. Vuorauksen pois jättäminen tekee myös korjaamisesta suoraviivaista.

Varmistaaksemme KASPERI laatustandardit, kaikki uudet mallit testataan laajasti käytettävyyden ja kestävyyden osalta ulkopuolisilla testaajilla ennen tuotannon aloittamista. Kuuntelemme myös aktiivisesti palautetta asiakkailtamme ja parannamme tuotteita sen mukaan.

 

Valmistus

_V7F2071.jpg
 

KASPERI tuotteet valmistetaan käsin Suomessa.

Kasperi tuotteiden valmistus aloitettiin vuonna 2010 Sastamalassa, Tampereen itäpuolella. Sastamala on ollut Suomen nahkateollisuuden ydin, jossa on edelleen laadukkaiden laukkujen valmistukseen tarvittavaa asiantuntemusta ja tietoa.

KASPERI-metallisoljet leikataan laserilla laadukkaasta haponkestävästä teräksestä ja viimeistellään käsin Tampereella.

Parkitsemoilta saapuneet nahkataljat leikataan meistaus-terillä oikeisiin kokoihin ja laukut ommellaan käyttäen italialaista nahan ompeluun tarkoitettua erikoislankaa. Ompeleet liimataan kestävyyden parantamiseksi ja laukkujen kosteussuojaamiseksi.

Vuodesta 2016 osa Kasperien valmistuksesta on siirtynyt Forssaan.

KASPERI laukuissa näkyy suomalaisen käsityön laatu ja vaikka työntekijät saattavatkin kovan työn aikana hieman hikoilla, niin työpaja ei todellakaan ole mikään hikipaja :)

 

Materiaalit

KASPERI_Foldtop_Brown_8.jpg
 

KASPERI laukut tehdään vahvasta kasvisparkitusta pintanahasta.

Tärkein materiaali on pohjoismaista härän ja lehmän pintanahkaa. Joissakin malleissa käytämme myös taipuisaa ja sitkeää Mongolialaista jakkinahkaa, joka on kasviparkittu Suomessa.

Kaspereissa käytettävä kasviparkittu pintanahka on luja, luonnollinen materiaali, joka kestää oikein hoidettuna eliniän ja ikääntyy kauniisti. Kuten muutkin nahkatuotteet, jokainen KASPERI patinoituu ajan ja hoidon myötä käyttäjänsä näköiseksi.

Kasviparkitsemisprosessissa käytetään luonnollisia aineita eikä ympäristölle myrkyllistä kromia käytetä.

KASPERI:n käyttämät nahanparkitsemoilla on yhteensä yli 100 vuoden kokemus perinteisestä nahanvalmistuksesta. Parkitsemisprosessi kestää neljästä kuuteen viikkoa ja siihen liittyy yli 50 erillistä vaihetta, joissa tarvitaan erityisosaamista ja käsityötaitoja. Parkitsemomme pitävät tarkasti huolta kestäyysajattelusta, ympäristönsuojelusta ja sosiaalisesta vastuullisuudesta sekä raaka-aineiden hankinnassa että valmistusprosessissa.

Lue lisää materiaaleista ja niiden hoidosta täältä.

 

Tehty elämää varten

_DSC8832.jpg

KASPERI-tuotteiden taustalla on käyttö ja pitkäikäisyys.

Nykypäivänä tuntuu, että enemmän ei ole monesti tarpeeksi. Me taas uskomme, että vähemmän jotain tosi hyvää on enemmän.

Suunnittelemme tuotteemme nykypäivän tarpeisiin ja pysymään ajantasaisina ja käyttökelpoisina lukuisten muotisesonkien yli.

Valitsemme materiaalit niin, että ne kestävät aikaa ja jopa paranevat vanhetessaan.

Teemme tuotteistamme helposti korjattavia, jos ne joskus sattuvat rikkoutumaan.

Ja kun tuotteemme joskus tulevat tiensä päähän, ne maatuvat vähäeleisesti saastuttamatta luontoa ja vesiä.

Uskomme, että paras tapa hankkia jotain on hankkia se eliniäksi. Ja jos elämä tekee jossain vaiheessa KASPERIn tarpeettomaksi, laita se eteenpäin ja anna jonkun muun nauttia siitä. KASPERI pitää arvonsa.

KASPERIn laatu, toiminnallisuus ja sielu ovat kokonaisuus, jota et saa muualta.