Materiaalit ja huolto

Repun+hihnat.jpg

Nahka

KASPERI-tuoteet on valmistettu paksusta kasviparkitusta pintanahasta. Eniten käytetty materiaali on pohjoismainen härän- ja lehmännahka. Joissakin malleissa käytämme myös taipuisaa ja sitkeää Mongolialaista Suomessa parkittua jakinnahkaa. Kaspereissa käytettävä kasviparkittu pintanahka on luja, luonnollinen materiaali, joka kestää oikein hoidettuna eliniän ja ikääntyy kauniisti. Kuten muutkin nahkatuotteet, jokainen KASPERI patinoituu ajan ja hoidon myötä käyttäjänsä näköiseksi.

Ympäristöystävällinen parkitus

Kaikki käyttämämme nahat ovat kasviparkittu. Kasviparkitsemisprosessissa käytetään luonnollisia materiaaleja eikä ympäristölle myrkyllistä kromia käytetä. KASPERI:n käyttämillä nahanparkitsemoilla on yhteensä yli 100 vuoden kokemus perinteisestä nahanvalmistuksesta. Parkitsemisprosessi kestää neljästä kuuteen viikkoa ja siihen liittyy yli 50 erillistä vaihetta, joissa tarvitaan erityisosaamista ja käsityötaitoja. Parkitsemomme pitävät tarkasti huolta kestäyysajattelusta, ympäristönsuojelusta ja sosiaalisesta vastuullisuudesta sekä raaka-aineiden hankinnassa että valmistusprosessissa.

Huolto

Käyttämämme nahka kestää hyvin huonoakin säätä. Vaikka se kastuu, se ei päästä vettä helposti läpi. Jos nahka kastuu, anna laukun kuivua normaalissa huonelämpötilassa ja se on taas valmis käyttöön. Nahkan kunnospitämiseksi ja säänkestävyyden parantamiseksi ja laukku on hyvä käsitellä ajoittain nahkavahalla tai -öljyllä. Suosittelemme mehiläisvahaa tai luonnollisia aineita sisältäviä nahkaöljyjä. Älä käytä tuotteisiin synteettisiä kemikaaleja tai nahkasuihkeita. Metallisoljet on valmistettu korkealaatuisesta haponkestävästä teräksestä ja ovat huoltovapaita.

 

KASPERI_Pelo+Leather_1897-2015.jpg

Nahan alkuperä

 

Härän- ja lehmännahka. Tärnsjön parkitsemo, Ruotsi.

Kasviparkitus on tuhansia vuosia vanha prosessi, jota Tärnsjö Garveri on käyttänyt jo vuodesta 1873 lähtien. Teollistuminen ja modernit kemikaalit ovat antaneet monille parkituslaitoksille mahdollisuuden tarjota tavanomaisia nahkoja alhaisemmilla hinnoilla ja monet nahanparkitsemot ovat valinneet tämän tien. Tärnsjössä asiat tehdään toisin.

Kasviparkitus on ympäristöystävällisyyden lisäksi sekä nahan ominaisuuksien ja esteettisyyden kannalta vertaansa vailla. Prosessi on työläämpi ja kalliimpi kuin kromiparkitus, mutta se on myös ainoa tapa tuottaa korkealuokkaista ympäristöystävällistä nahkaa.

Jakinnahka. Kokkolan parkitsemo, Suomi

Jakit ovat suuria sorkkaeläimiä, jotka ovat sopeutuneet elämään vuoristossa yli 3000metrin korkeudessa. Ankarat ilmastolliset olosuhteet ovat antaneet sen nahalle ainutlaatuisia piirteitä.

Jakinnahalla on poikkeuksellinen hyvä vetolujuus ja se kestää erittäin hyvin hankausta. Jakinnahkaa käytetään vaativimpiin olosuhteisiin ja käyttötarkoituksiin tarkoitetuissa tuotteissa sen ominaisuuksien vuoksi.

Mongoliasta tulevat jakinnahat kasviparkitaan Suomessa Kokkolan parkitsemolla.